Ik ontvang jou

in wie je in wezen bent

Hallo

Van kinds af aan zie en hoor ik ‘dingen’ die je met het blote oog niet kunt zien
1c. home jvr

Ik ben al van jongs aan in contact geweest met energieën, waardoor ik nooit bang ben geweest voor geesten en heb ik mezelf altijd gelooft in mijn waarneming.

Ik ben een open en nieuwsgierig, onderzoekend persoon. Ik stel altijd vragen zoals: Wat doen we hier? Wat is de reden van dit alles? Wie zijn we echt? Wat is leven en wat is dood?
Vanuit de ‘energie’ krijg ik hier antwoord op. Ik ben een nuchter mens en ik probeer al mijn spirituele kennis in de praktijk te brengen. Ik leef hier als mens op deze aarde en geloof dat we het hier ook kunnen neerzetten. Mijn streven is het ervaren van geluk, dankbaarheid, liefde, vreugde en goddelijkheid. Het ervaren van het leven in een paradijs hier op aarde.

Ik ervaar, zie, voel energie en zet graag mijn kunnen, talent, in om de reden te onderzoeken achter de dagelijkse gebeurtenissen. Wat is de zin van alle dagelijkse dingen die je overkomen? Ook de onbegrijpelijke zaken zoals oorlog en honger. Maar ook de diepe persoonlijke vraagstukken leiden tot zingeving in je leven. Want wie ben ik van oorsprong? En wat mag ik betekenen in dit leven? Aan deze waarheden wil ik bedragen opdat wij alle geluk en vreugde kunnen ervaren.

In 2007 ben ik afgestudeerd aan de ASPI, de Academie voor Spirituele Integratie. Deze opleiding sprak mij aan, omdat ze vele verschillende behandelmethoden doceren. Behandelmethoden zoals Regressie en Reïncarnatie therapie, Voice Dialoque, NLP en Innerlijk kindwerk. Deze therapievormen vormen een integrale manier van werken en komen op indirecte manier terug in de healings, readings en coaching gesprekken.

Naast de aura readings en de persoonlijke ontwikkelingsgesprekken in de praktijk blijf ik mezelf spiritueel ontwikkelen. Drie jaar geleden werd ik me bewust van de New World. Ik kreeg informatie tot mij over de New World. Stap voor stap onderzoek ik en krijg ik kennis over de New World en deze ontdekkingen zijn zo inspirerend dat ik ze graag deel. Wat is de New World? Hoe leven we daar? Hoe komen we daar?

De New Wold is al aanwezig, het enige wat wij hoeven te doen is zelf de brug te zijn. Ik geef lezingen en retreats over de New World en hoe jij je  kunt ontwikkelen opdat je de New World mede creëert. Op de Page New World vertel ik meer over de New World en hoe wij de Bridge zijn naar de new World. Page New World

1a. slice

Ik gvoel me gezegend

Ik ben getrouwd met de liefde van mijn leven Natascha, ik doe inspirerend werk als reader en docent en ik ervaar joy vanuit mijn kern

Ik geloof

aangepast

Ik geloof in God, als het hogere Bewustzijn, de Untieme Bron, het Licht, het Al. Ik geloof niet zozeer in religie en in God de almachtige vader.

Ik geloof in de Maria en Christus energie. Zij geven mij inspiratie, healing en inzichten.

Ik ben een spiritueel wezen. Ik ben altijd bezig met zingeving. Niet in de vorm dat wij hier getest worden op aarde en dat we lessen moeten leren, maar juist dat wij onszelf, anderen, het Al mogen dienen. Dat wat ik doe, geef en uit, bijdraagt aan het geheel.

Ik draag graag bij aan leven, liefde, oordeelloossheid en respect.

Ik dien het Al, opdat we transformeren naar een hoger bewustzijn

Bij wat ik doe, denk of zeg, stel ik mezelf de vraag; waaraan draag ik nu bij, aan geluk en vrede of ….?

Ik leef mijn geluksleven

mijn andere werkzaamheden
IMG_5030
Beeldend kunstenaar

Na mijn middelbare school heb ik Kunst gestudeerd aan de Gerrit Rietveld Akademie.

Nu nog maak ik kunst; ik doe acties waarbij kleding, beweging en lokatie samenvloeien.

Deze performances leg ik vast op beeld.

2. rietveld
Design docent

Sinds 2000 ben ik ook werkzaam als design docent aan de Gerrit Rietveld Academie. Ik geef les aan de Vooropleiding van de Rietveld. Daarnaast heb ik ook lesgegeven aan het Basisjaar en de Mode afdeling.

2.tommy
Freelance coupeuse

Daarnaast ben ik ook werkzaam als freelance coupeuse. Op photoshoots van diverse modemerken ben ik werkzaam als naaister. O.a. voor Calvin Klein, Tommy Hilfiger, Hunkemöller en WE Fashion.

IMG-20150101-WA0245
Pelgrimage

Ik hou van in contact zijn met de ‘energie’, om te communiceren, om te ontdekken, om mijn geest te verruimen. Veelal heb ik deze gesprekken als ik schrijf maar ook als ik loop.

Ik loop in de natuur, naar waterbronnen en leylijnen, ik bezoek betekenisvolle lokaties zoals kerken en monumenten.

Ik heb enkele van mijn wandelingen en bezoekingen op deze blog geplaatst

Publiciteit en motivational speaker

Jeannette is motiverend, inspiratie gevend, creatief, recht door zee en confronterend, maar zeker ook humorvol en warm.
IMG-20141113-WA0116
Getest: Aura reading
Sanny zoekt Geluk is dé feelgood blog van Nederland! Sanny ontving een aura reading, waarover zij een blog heeft geschreven

Met Jeannette van Raaij spreek ik af bij haar thuis in Amsterdam, waar ze een werkkamer heeft. Een vrolijk mens dat al 9 jaar werkt als spiritueel coach. Ze heeft de vierjarige Academie voor spirituele integratie gevolgd. Deze opleiding leerde haar niet hoe je een aura moet readen – want dát kon ze al – maar hoe je deze gave kan toepassen om mensen te coachen.

We gaan zitten en ze vraagt me waarom ik gekomen ben. Ik vertel dat mijn nieuwsgierigheid de reden is dat ik er zit. Ik ben wel benieuwd wat mijn energie (aura) over mij vertelt en daarnaast wil ik weten hoe dit nou in zijn werk gaat. Jeannette, die op dit moment niet meer dan mijn voornaam weet, vraagt me een aantal algemene dingen te vertellen. Zoals, waar ik woon, of mijn ouders nog leven, of ik broers en/of zussen heb, een relatie, en wat voor werk ik doe. Ze kan daar zelf ook wel achter komen, maar ze vind het zonde van de tijd om mij te gaan vertellen dat ik een zus heb. Ik vertel haar dat ik presentatrice ben. Dat mijn hele zoektocht naar geluk op internet te vinden is, laat ik even achterwege.

Als ik Jeannette vraag hoe een aura reading precies werkt vertelt ze me dat alles energie is. Een aura is het energieveld van een mens. Wat is energie dan precies? Dat zijn deeltjes die op een hele snelle manier bewegen. Bij de ene energie-soort bewegen de deeltjes sneller dan bij de andere. Als de deeltjes heel snel bewegen of trillen, dan is er weinig ruimte tussen de deeltjes en daardoor kunnen we die energie met ons blote oog waarnemen. Zoals een fiets, ons lichaam, bomen, water etc. Dat is allemaal energie.

Maar ook emoties en gedachtes bestaan uit energie. Alleen deze deeltjes bewegen minder snel waardoor we ze met het blote oog niet kunnen waarnemen. Deze spirituele energie kan Jeannette echter wel zien. Al vanaf jonge leeftijd ziet ze de energie van alles om ons heen; dus ook van planten, auto’s en dieren maar ook de energie van emoties, gedachtes, het verleden, de toekomst en de energie van overleden mensen. Ze ziet zelfs de energie van vorige en toekomstige levens. ‘’Het handige van kijken naar energie, is dat je voorbij het gedrag kijkt. Je ziet de intentie daarachter, van waaruit het voortkomt, wat het hogere doel is van het gedrag van iemand’’, vertelt Jeannette.

groene-amster-groot
De Groene Amsterdammer interviewt Jeanette van Raaij
‘Alles is verzonnen’ Jeannette van Raaij maakt kleren als verlengstuk van haar lichaam. Letterlijk: een Woonjurk, Kamerjas of Vliegerkleding. Allemaal bedoeld om te overleven in de benauwende werkelijkheid, het ‘leven zoals het is’. door Angela van der Elst, 9 maart 2007

Jeannette van Raaij (34) heeft in haar kamer in Amsterdam een hele plank boeken van Haruki Murakami staan. Sowieso veel boeken, gerangschikt per auteur: Andreas Burnier, Paul Auster, David Mitchell, klassiekers van Shakespeare, Tolstoj, Thomas Mann. Maar Murakami is favoriet: ‘Schrijvers inspireren me meer dan andere kunstenaars. Bij Murakami vind ik het heerlijk om in de vrijheid van zijn werkelijkheid te zijn. Mee te gaan in de waanzin van veranderde structuren en afspraken over wat waar is.’ Het bijzondere van Murakami’s boeken is dat ze de wereld zoveel groter maken. Dat gebeurt in de verhalen zelf, waarin herkenbare levens en omgevingen moeiteloos overgaan in droom- of parallelle werelden. Maar het lezen over die uitwisselbare werkelijkheden zorgt ervoor dat ook het dagelijks bestaan een extra dimensie krijgt. Want wie zegt dat dit alles is? En als dit wél alles is, kunnen we er dan op z’n minst op verschillende manieren mee omgaan? Gebruik van maken, mee spelen? Dat is waar Van Raaij zelf mee bezig is: hoe ervaar je de werkelijkheid, hoe zou je ’r wíllen ervaren? Hoe geef je er vorm aan? En wat doet dat met de andere aanwezigen?

Dat begon als kind al, toen ze schriftjes volschreef over het onrecht en de ongelijkheid in de wereld. En haar spreekbeurten waren hele voordrachten, vaak geïllustreerd met door haar broer gemaakte filmpjes. Het performen zat er al vroeg in, de confrontatie met de rest van de wereld. Uitdagen. Het beeld van anderen laten wankelen door een verstoring van het gangbare. Vanaf haar twaalfde naaide Van Raaij haar eigen kleren: jurken, rokken en bloesjes van zelf op de markt gekochte lappen stof.

portret fruit 1
Being a Fruitarian
Inspiring talk about being an ethical fruitarian at the Dutch Raw Food Festival

Sinds 2011 ben ik overgestapt op een raw food dieet. Levend voedsel eten om me levend te voelen. Twee jaar later, sinds 2013, ben ik overgestapt naar het eten van alleen fruit. Dit vanwege spirituele redenen en omdat fruit super lekker is en mij voedt in hart en ziel.

Over het zijn van fruitarian, de beweegredenen, de impact die het heeft op jezelf en de wereld geef ik inspirational speeches.  Zo ook op het Dutch Raw Food festival in Amsterdam.

Op mijn youtube kanaal heb ik motivatie video geplaats.

"Why I started eating a fruit based diet"

https://www.youtube.com/watch?v=EPbUDsuts7I

"My motivation for being an ethical fruitarian"

https://www.youtube.com/watch?v=IsrOBPiJDx4

Paying respect

to situations, people and locations
3 bewerkt goed

Paying Respect

Thailand n.a.v de tsunami, betuig ik mij respect an onze voorouders en aan de zee.

IMG_1410

Celebrating Death

De dood, vol overgave, ervaar ik dat zij gelijk is aan het leven.

IMG_8369

Heal IJmuiden

Zorg dragen voor de aarde, de energie van de geschiedenis.

Ervaringen en reacties

Enkele ervaringen van mensen die een aura reading hebben ontvangen en/of deelgenomen hebben aan een retreat

Reacties en ervaringen

'Jeannette is warm, intiem, verhelderend en ook confronterend maar op een goede manier. Ze weet heel goed wat je grenzen zijn en checkt dit ook regelmatig bij je.

Als begeleider wilt ze dat je verder kijkt en verder gaat dan je eigen 'comfort zone', er is nog zoveel meer te ontdekken en te zien van jezelf en van deze wereld. Daar helpt ze je graag bij om dit te ontdekken.

Jeannette haar werkstijl is praktisch, nuchter, doeltreffend en liefdevol. Ze sluit goed aan bij je wensen en vragen die je hebt. Al haar werk wordt vanuit liefde gedaan en dat voel en dat zie je. Ze is erg gefocust en doet haar werk vanuit haar passie.'

SH

20161029_171210